Ιστιοπλοΐα στο Πήλιο & Βόλο

Sailing in Volos Greece

Πολλοί θεωρούν ότι ο νομός Μαγνησίας που περιλαμβάνει και τις Σποράδες, είναι από τις πιο όμορφες και ξεχωριστές περιοχές της Ελλάδας. Τα τοπία είναι πραγματικά μαγευτικά με την θάλασσα να εναλλάσσεται με το πράσινο, ενώ τα διάσπαρτα χωριά εναρμονίζουν την αρχιτεκτονική τους στη φύση, δημιουργώντας εικόνες γαλήνης και ομορφιάς. Ο Βόλος, πρωτεύουσα του νομού, απλώνεται στους πρόποδες του όρους Πηλίου και είναι μια όμορφη πόλη, με καλή ρυμοτομία, σύγχρονες παροχές αλλά και μια όμορφη ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει, ιδανική για επίσκεψη κάθε εποχή του χρόνου.

Volos Greece Η χερσόνησος του Πηλίου απλώνεται κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της Μαγνησίας και σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν η γη των Κενταύρων και το θέρετρο των θεών του Ολύμπου. Όταν επισκεφθείτε το Πήλιο για πρώτη φορά θα διαπιστώσετε κι εσείς, γιατί έχει υμνηθεί τόσο η φυσική του ομορφιά και σίγουρα θα επιστρέψετε για να γνωρίσετε περισσότερα.

Η χερσόνησος βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου στα ανατολικά ενώ στα δυτικά βρέχεται από τα ήρεμα νερά του Παγασητικού. Έχει πανέμορφες παραλίες και από τις δύο πλευρές, ιδανικές για κολύμπι και χαλάρωση, κάποιες απομονωμένες και αρκετές οργανωμένες, ιδανικές για θαλάσσια σπορ και θαλάσσιες δραστηριότητες. Αν επισκεφθείτε το Πήλιο χειμώνα, τότε το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες, προσφέρεται ιδανικά για χειμερινά σπορ, ενώ τα ορεινά χωριά είναι έτοιμα να σας φιλοξενήσουν και να σας προσφέρουν Πηλιορείτικη θαλπωρή.

Όπως οι Σποράδες, έτσι και το Πήλιο προσφέρεται ιδανικά για εναλλακτικές δραστηριότητες κοντά στη φύση. Υπάρχουν πολλά φυσικά μονοπάτια που μπορείτε να ακολουθήσετε είτε κάνοντας πεζοπορία, είτε ιππασία, είτε ορειβατική ποδηλασία, ανακαλύπτοντας την ομορφιά της πηλιορείτικης φύσης, αλλά και την ομορφιά του υποβρύχιου Πήλιου κάνοντας καταδύσεις σε μαγευτικούς βυθούς.

Ο Βόλος είναι μια πόλη με πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα, που προσφέρει την ευκαιρία για ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και περιηγήσεις. Μπορείτε να περπατήσετε στο λιμάνι του και να ανακαλύψετε τη γοητεία της χαλάρωσης σε ένα από τα φημισμένα τσιπουράδικα του, να απολαύσετε τον καφέ σας σε μια παραθαλάσσια καφετέρια ή να κάνετε τα ψώνια σας στην αγορά της πόλης. Φυσικά το αρχαιολογικό μουσείο, η πινακοθήκη αλλά και το θέατρο, προσφέρονται ιδανικά για να σας γνωρίσουν τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης.

Με την Stavento Sailing μπορείτε να απολαύσετε όμορφες ιστιοπλοϊκές διακοπές στον Βόλο και το Πήλιο, καθώς και ημερήσιες εκδρομές - κρουαζιέρα στο ανατολικό Πήλιο και τη Σκιάθο με το ιστιοπλοϊκό μας σκάφος.