Έκδρομή στα Μετέωρα

Μετέωρα! Τα επιβλητικά βράχια, το ύψος των οποίων φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις τα 400 μέτρα, αποτελούν αναμφισβήτητα ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο.

Με αδιάλειπτη συνέχεια από τον 11ο αιώνα έως σήμερα, τα Μετέωρα αποτελούν μετά το Άγιο 'Ορος, το μεγαλύτερο μοναστικό σύνολο στην Ελλάδα. Εντυπωσιακές μονές κρεμασμένες στις κορυφές των βράχων δημιουργούν ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς.

Το αξιοσημείωτο αυτό συγκρότημα των σκουρόχρωμων βράχων υψώνεται πάνω από την Καλαμπάκα, ανάμεσα στην Πίνδο και τα Αντιχάσια Όρη.

Εκτός από εξαιρετικής σημασίας μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν επάξια κερδίσει και παγκόσμια φήμη με τις ανεξάντλητες αναρριχητικές διαδρομές τους.

Έκδρομή στα Μετέωρα

Μια μοναδική εμπειρία στο μνημείο της φύσης, τα Μετέωρα. Η εκδρομή στα Μετέωρα μπορεί να περιλαμβάνει μια από τις ακόλουθες επιλογές δραστηριοτήτων:

1) Περιήγηση στα Μετέωρα

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από το παραδοσιακό χωριό Καστράκι και μέσω μιας ιδιαίτερης διαδρομής σε δάση οξιάς μας φέρνει στην ερειπωμένη Μονή Υπαπαντής, στο μνημείο του τοπικού ήρωα της επανάστασης Παπαθύμιου Βλαχάβα και στη συνέχεια ανηφορίζοντας ομαλά, στις Μονές Μεγάλο Μετέωρο και Βαρλαάμ. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μια ενημέρωση για το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων, για την ιστορική και πολιτιστική αξία των μοναστηριών, καθώς επίσης για τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν μέρος στην περιοχή στα χρόνια της Ελληνικής Επαναστασης.

2) Rafting στον ποταμό Ίωνα

Στο επιβλητικό περιβάλλον των Μετεώρων, κάτω από τη σκιά των βράχων, κυλά ο ποταμός Ίωνας, παραπόταμος του Πηνειού. Ελάτε μαζί μας να σας μυήσουμε στη συναρπαστική εμπειρία του rafting, μέσα σε ένα περιβάλλον μοναδικού φυσικού κάλλους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα διασκεδαστική κατάβαση ποταμού! Διανύουμε μια απόσταση 8km περίπου, δίπλα στο παραποτάμιο πλατανόδασος με θέα τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Ιδανικό ποτάμι για όλες τις ηλικίες και για αρχάριους rafters με περάσματα 1ου και 2ου βαθμού.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Έμπειρους συνοδούς
Όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις δραστηριότητες
Δυνατότητα μεταφοράς
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Όλους τους νόμιμους φόρους

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Για την περιήγηση:
Άνετα ρούχα και παπούτσια
Μία δεύτερη αλλαξιά
Καπέλο
Μικρό σακίδιο πλάτης
Παγούρι με νερό

Για το rafting:
Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα βραχούν
Μαγιό
Πετσέτα