Ιστιοπλοΐα στην Αλόννησο

Sailing in Alonissos Greece

Η Αλόννησος είναι το ανατολικότερο νησί των Β. Σποράδων και το πιο κατάφυτο. Με εντυπωσιακά τοπία φυσικής ομορφιάς, πλούσια πανίδα και χλωρίδα και με πολλές νησίδες σε κοντινή απόσταση, να της χαρίζουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και ομορφιά.

Alonissos Greece Αν αναζητάτε προορισμό για διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης σε συνδυασμό με φυσική ομορφιά τότε η Αλόννησος είναι η ιδανική πρόταση για εσάς.

Όχι τυχαία, το πρώτο θαλάσσιο πάρκο της Ελλάδας, ιδρύθηκε εδώ καθώς στις ακτές του νησιού ζει η Μεσογειακή φώκια "Monachus-Monachus” που είναι είδος υπό προστασία. Το πάρκο δημιουργήθηκε για την προστασία της, αλλά εξελίχθηκε σε χώρο προστασίας πολλών ειδών χλωρίδας και πανίδας και σημαντικό βιότοπο.

Υπάρχουν πολλά μέρη να επισκεφθεί κάποιος στο νησί, όπως η Χώρα, που είναι η πρωτεύουσα του νησιού, ένα παραδοσιακό χωριό με αυθεντική ατμόσφαιρα που προσφέρει στους επισκέπτες της, μοναδικές εμπειρίες μέσα από τις εικόνες και τα τοπία που μπορούν να θαυμάσουν σε κάθε γωνιά της, είτε στο παλιό κάστρο, είτε ατενίζοντας τον γαλάζιο ορίζοντα.

Η Αλόννησος είναι ένας μικρός παράδεισος του Αιγαίου και οι επισκέπτες της έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ηρεμία και γαλήνη σε πανέμορφα τοπία, αλλά και δραστηριότητες στη φύση όπως κολύμπι, καταδύσεις, πεζοπορίες κ.α. Αν και είναι δημοφιλής ιδιαίτερα το καλοκαίρι, είναι νησί που μπορείς να επισκεφθείς όλο το χρόνο.

Η Stavento Sailing προσφέρει πολλές επιλογές για ιστιοπλοϊκές διακοπές και ημερήσιες εκδρομές στην Αλόννησο. Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιστιοπλοϊκές μας διακοπές στην Αλόννησο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.