Ιστιοπλοΐα στη Σκιάθο

Sailing in Skiathos Greece

Η Σκιάθος, ανήκει στον νομό Μαγνησίας και είναι το δυτικότερο νησί των Σποράδων. Απέχει λίγα ναυτικά μίλια από τις ανατολικές ακτές της χερσονήσου του Πηλίου και αποτελεί αγαπημένο προορισμό διακοπών. Η Σκιάθος έχει πολλές φυσικές ομορφιές καθώς καλύπεται από πλούσια βλάστηση και οι ακτές της στολίζονται από πανέμορφες παραλίες. Αν και το νησί είναι μικρό σε μέγεθος, προσελκύει πολλούς επισκέπτες λόγω της φυσικής ομορφιάς και των σύγχρονων παροχών.

Skiathos Greece Η φύση και η αρχιτεκτονική εναρμονίζονται τέλεια, και το πράσινο σμίγει με το γαλάζιο του Αιγαίου, δημιουργώντας εικόνες μαγευτικής ομορφιάς. Αποτελεί ιδανική πρόταση για εκείνους που επιθυμούν διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης κοντά στη φύση αλλά και σε σύγχρονες παροχές.

Στη Σκιάθο θα βρείτε πανέμορφες παραλίες όπου μπορείτε να απολαύσετε κολύμπι, ψάρεμα και θαλάσσια σπορ σε πεντακάθαρα νερά. Τα παραθαλάσσια χωριά και όχι μόνο, κατακλύζονται από επισκέπτες, ειδικά το καλοκαίρι που έρχονται να γνωρίσουν και να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού.

Η φυσική ομορφιά του νησιού ενισχύεται με τις δύο λίμνες που βρίσκονται εδώ και αποτελούν σημαντικά αξιοθέατα της Σκιάθου. Η πρώτη λίμνη βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο, πολύ κοντά στην Χώρα (την πρωτεύουσα του νησιού) και η δεύτερη, η λίμνη της Στροφυλιάς, βρίσκεται στις Κουκουναριές, την διάσημη παραλία της Σκιάθου. Και οι δύο λίμνες είναι σημαντικοί υγροβιότοποι με πολλά είδη φυτών, ζώων και πτηνών που ζουν στα οικοσυστήματα αυτά.

Άλλες παραλίες στην Σκιάθο, εξίσου όμορφες όπως οι Κουκουναριές, είναι οι Καναπίτσα, Κάστρο, Τσουγκριά και Μεγάλη Άμμος. Κάποιες παραλίες είναι απομονωμένες ενώ άλλες χρειάζονται σκάφος καθώς έχουν ευκολότερη πρόσβαση από τη θάλασσα. Οι επισκέπτες του νησιού σίγουρα έχουν πολλές προτάσεις για να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο διαμονής τους στο νησί. Η μεσαιωνική πόλη στο κάστρο που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού είναι μια αγαπημένη πρόταση, αλλά και τα μουσεία προσφέρουν πολλές πληροφορίες για την ιστορία και την ζωή της Σκιάθου.

Η Stavento Sailing προσφέρει πολλές επιλογές για ιστιοπλοϊκές διακοπές και ημερήσιες εκδρομές στην Σκιάθο. Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιστιοπλοϊκές μας διακοπές στη Σκιάθο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.