Ιστιοπλοΐα στη Σκύρο

Sailing in Skyros Greece

Ενώ τα τρία νησιά των Σποράδων βρίσκονται στην βορειοανατολική πλευρά του Αιγαίου, η Σκύρος το 4ο νησί του συμπλέγματος, βρίσκεται ανάμεσα στις Β. Σποράδες και την Εύβοια. Έχει καθημερινή ακτοπλοϊκή επικοινωνία με το λιμάνι της Κύμης καθώς και με τα άλλα νησιά των Β. Σποράδων. Επίσης διαθέτει και αεροδρόμιο που εξυπηρετεί εγχώριες και charter πτήσεις.

Skyros Greece Η Σκύρος είναι πραγματικά όμορφο νησί, που έχει διατηρήσει ανέπαφη την φυσική του ομορφιά και τις παραδόσεις. Προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές και αυθεντική ατμόσφαιρα φιλοξενίας και χαλάρωσης. Σημαντικό ρόλο στην φήμη του νησιού, παίζει το καρναβάλι της Σκύρου, το οποίο είναι από τα πλέον παραδοσιακά και αυθεντικά της Ελλάδας. Αξίζει να παραβρεθείτε ώστε να γνωρίσετε παραδοσιακά ήθη και έθιμα, που έχουν ξεχαστεί από άλλες περιοχές.

Στο νησί υπάρχουν ωραίες παραλίες και παραθαλάσσιοι οικισμοί κυρίως στο βορεινό τμήμα του νησιού. Οι περισσότερες παραλίες είναι ήρεμες, με πεντακάθαρα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά. Η Σκύρος είναι ιδανικός προορισμός διακοπών, μακριά από το θόρυβο και το άγχος της πόλης, αλλά και των τουριστικά δημοφιλών νησιών. Χωρίς να στερείται ομορφιάς και σύγχρονων παροχών, είναι ένας μικρός παράδεισος ηρεμίας και χαλάρωσης.

Η Σκύρος είναι νησί που κατάφερε να διατηρήσει την παράδοση της ζωντανή, είτε μέσω του καρναβαλιού της, είτε μέσω των φημισμένων εργόχειρων της με παραστάσεις της καθημερινότητας σε παλαιότερους χρόνους, είτε μέσω των φημισμένων ξυλόγλυπτων επίπλων της που φημίζονται εξίσου. Στο νησί υπάρχουν αρκετά μοναστήρια με ενδιαφέροντα κειμήλια, καθώς και αξιοθέατα που ενδιαφέρουν τους επισκέπτες. Αξίζει να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό και το Λαογραφικό μουσείο του νησιού, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πολλές πληροφορίες για την ιστορία και την πορεία του νησιού μέσα στους αιώνες. Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη φάρμα που ζουν τα περίφημα αλογάκια της Σκύρου, που είναι είδος υπό εξαφάνιση και προστασία.

Σε όλη την ακτογραμμή του νησιού βρίσκονται ωραίες παραλίες, αν και στο νότιο τμήμα του η μορφολογία είναι βραχώδης και άγρια. Στο βόρειο κομμάτι, θα βρείτε παραλίες με αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά, ιδανικές για χαλάρωση και κολύμπι. Η μικρή έκταση του νησιού και η ομαλή μορφολογία, το καθιστούν ιδανικό για πεζοπορίες, ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες κοντά στη φύση.

Το νησί έχει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και μορφολογία. Τα βουνά βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τη θάλασσα και η πλούσια βλάστηση δημιουργεί εικόνες που μαγνητίζουν και χαλαρώνουν. Οι αμουδερές παραλίες, το εντυπωσιακό κάστρο με την παλιά πολιτεία μέσα του, οι σύγχρονες παροχές και η παραδοσιακή αυθεντικότητα καθιστούν την Σκύρο έναν πανέμορφο προορισμό διακοπών απόλαυσης και χαλάρωσης.