Κίσσαβος Trekking - Bus Safari

Περιήγηση στον Κίσσαβο με 4Χ4! Μια πανέμορφη διάσχιση του ορεινού όγκου του Κισσάβου με mini bus.

Ο Κίσσαβος γνωστός επίσης με το όνομα Όσσα ανήκει στα βουνά της Θεσσαλίας και βρίσκεται νότια των Τεμπών και του Πηνειού, απέναντι από τον Όλυμπο. Η κορυφή του, ο Προφήτης Ηλίας φτάνει τα 1.978 μέτρα υψόμετρο. Το βουνό είναι προικισμένο με υπέροχες κοιλάδες, επιβλητικά φαράγγια, ορμητικά ποτάμια και πανέμορφες πεζοπορικές διαδρομές.

Οι πλαγιές του είναι κατάφυτες από πυκνά δάση! Έλατα, οξιές, δρύες, καστανιές και κρυστάλλινα νερά που κυλούν στα ρέματα του βουνού δημιουργούν ένα περιβάλλον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς!

Λόγω της μεγάλης βιοποικιλότητας που τον χαρακτηρίζει, ο Κίσσαβος είναι ένας πραγματικός Βοτανικός Κήπος.

Κίσσαβος Trekking - Bus Safari

Η Περιήγηση στον Κίσσαβο με 4Χ4 ή mini bus είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς του σχετικά άγνωστου βουνού της Θεσσαλίας. Με τετρακίνητα οχήματα διασχίζουμε πυκνά δάση και ποταμούς, ακολουθώντας δασικούς δρόμους. Επισκεπτόμαστε καταπληκτικά αρχοντικά και ιστορικά μοναστήρια της περιοχής.

Η διαδρομή μέσα από τα μαγευτικά ορεινά τοπία, την πυκνή βλάστηση και τη θέα της θάλασσας στον ορίζοντας θα μας μείνει αξέχαστη. Στον τόπο αυτό, το βουνό σμίγει με τη θάλασσα, η ιστορία με το θρύλο και ο πολιτισμός με την παράδοση. Με αφετηρία το γραφικό χωριό Βελίκα περιηγούμαστε στον Κίσσαβο και απολαμβάνουμε τις ομορφιές που προσφέρει το βουνό με όλες μας τις αισθήσεις.

Ενδεικτική διαδρομή

Βελίκα – Αγιόκαμπος – Αγιά – Μεταξοχώρι (χωριό των καλλιτεχνών) – Μεγαλόβρυσο – Ανατολή

Στη γραφική και όμορφη πλατεία του χωριού της Ανατολής θα πραγματοποιηθεί μία στάση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στο πολυεθνικό γυναικείο μοναστήρι της Ανατολής. Εκεί θα έχουμε την ξεχωριστή ευκαιρία να γνωριστούμε και να αλληλεπιδράσουμε με τις φιλόξενες καλόγριες, οι οποίες θα μας υποδεχτούν με ένα τοπικό ρόφημα.

Στη συνέχεια, θα μας ξεναγήσουν στους χώρους του μοναστηριού, όπου με πολύ κόπο και προσπάθεια παράγουν και τυποποιούν όλα τα προϊόντα και βότανα που συναντάμε στον Κίσσαβο. Αποχαιρετώντας το χωριό της Ανατολής, θα προχωρήσουμε σε μία ξέφρενη πορεία με προορσμό τη Σπηλιά (το ορεινότερο χωριό του Κισσάβου), σε χωμάτινη διαδρομή, δοκιμάζοντας τις αντοχές των αυτοκινήτων.

16 χλμ μετά φτάνουμε στην θέση *Κάναλος, όπου βρίσκεται το ορειβατικό καταφύγιο του Κισσάβου. Από εκεί θα ξεκινήσει η ανάβαση για την κορυφή του βουνού στα 1978μ.

Κορυφές Ολύμπου, Θερμαικός, Άθως και Σποράδες είναι η θέα που θα μας καθηλώσει από την κορυφή. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα 1978 μ. είναι η σκεπή από το εκκλησσάκι του Προφήτη Ηλία που είναι σκαμμένο κάτω από τα πόδια μας. Μάλιστα, παλιότερα αποτελούσε αντάρτικο κρυσφήγετο!

*Η πεζοπορία μας μέχρι την κορυφή του βουνού είναι 1.30 ώρα ανάβαση και 1 ώρα η κατάβαση.

Από το άλπικο τοπίο θα επιλέξουμε μια πανέμορφη διαδρομή στο καταπράσινο τοπίο με προορισμό το Αριόπρινο - Καρίτσα – Κόκκινο Νερό, όπου θα χαλαρώσουμε με μπάνιο στα ιαματικά κρυα λουτρά και θα κάνουμε beaute από φυσικό άργιλο ή λασπόλουτρα.

Η περιήγησή μας συνεχίζεται προς Κουτσουπιά – Παλιουριά – Βελίκα ή για τα ιστορικά Αμπελάκια.

*Η διαδρομή μπορεί να σχεδιαστεί με διάφορες εναλλακτικές σε σχέση με την αφετηρία, τον χρόνο και τις περιοχες που θέλει η κάθε ομάδα.
*Αρκετά χλμ είναι σε χωματόδρομο.

Διάρκεια

6 ώρες

Βαθμός Δυσκολίας

εύκολο

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Από 6 ετών και άνω
Καλή φυσική κατάσταση

Παρεχόμενα

Mini Bus ή όχημα 4Χ4
Έμπειροι και πιστοποιημένοι συνοδοί
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Όλοι οι νόμιμοι φόροι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ;

Αδιάβροχο μπουφάν
Άνετα ρούχα και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα
Καπέλο
Μία δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που ιδρώσετε
Μπατόν (προαιρετικά)
Παγούρι νερού
Σακίδιο πλάτης